Goede Logo vergroot

Beheerster: Trijn van der Veen
Langeleegte 192
tel. (0598) 63 34 96
RaboBank NL54 RABO 0314023100
KvK nr. 40037193

Buurt en Speeltuinvereniging Langeleegte

Bar buurthuis
Bingo1 klootschieten1 klaverjassen 2

Langeleegte 159, 9641 GW Veendam, tel. (0598) 62 71 17

Op deze website wordt U op de hoogte gehouden van de activiteiten, en er worden foto's van
de activiteiten geplaatst op deze site die U ook kunt downloaden. Ook hebben wij een
buurtkrant die vanaf nu ook via deze website te downloaden is. Mocht u nog geen lid zijn, dan
kunt u natuurlijk gewoon lid worden. U kunt dit doen door dit aanmeldformulier te downloaden.

info

administratie@langeleegte.nl
info@langeleegte.nl
ukkiemorgen@langeleegte.nl
webbeheerder@langeleegte.nl

Boerenomelet

boerenomelet-21604076

Bereiding:
Klop de eieren los met melk en slagroom en breng op smaak met zout en peper. Bak het spek in 1 el boter in een pan met dikke bodem knapperig. Voeg de ui toe en bak deze glazig aan, voeg daarna de verse spinazie toe en laat het slinken, dan voeg je de soepgroentes en aardappelen in blokjes toe en meng alles goed in de pan. Pak een grote koekenpan en daarin een eetlepel arachide olie, pak de schaal met het eiermengsel en voeg daarin de vulling toe even goed doorroeren en dan in de koekenpan op een middelhoog vuur de boerenomelet bakken.

langeleegte

Advertentie’s

HTC Systems Advertentie met kleuren logo
Borduur_en_Naaistudio_Marjan_Advertentie
Amberboom
slagerij bos muntendam
slagerij bos logo2

IngrediŽnten:
6 eieren
Peper
Zout
150 ml melk
50 ml slagroom
50 gram magere rookspek in blokjes

3 eetlepels boter
1 ui gesnipperd
350 gram verse spinazie
150 gram soepgroentes
3 in schil gestoomde gare aardappels
150 gram geraspte kaas jong of oud

Hamburgers

hamburger

Bereiding:
Alle ingrediŽnten gaan in een schaal en kneed je alles door elkaar. Het moet een vaste substantie worden en dit kun je bereiken door het toevoegen van  paneermeel of beschuit die je fijn hebt gemaakt.. Je maakt van dit deeg een aantal mooie ballen, die plet je tot hamburgers. Zet een brede hapjespan, die een beetje dieper is dan een koekenpan, op het vuur. Bak de hamburgers  gaar op redelijk hoog vuur. Wanneer ze lekker bruin zijn zet je het vuur laag en doe je de deksel op de pan. Dan kunnen de hamburgers van binnen gaar worden. Na 20 minuten  serveer je de hamburgers met een beetje mayo, mosterd of curry

IngrediŽnten:
1kg half om half
2 eierdooiers
4 a 5 beschuiten of genoeg paneermeel
1 sjalot of 2 kleine sjalotjes fijngesneden
1 tube knoflookpasta
4 witte bolletjes
Peper
Zout
Broodjes

1 theelepel tabasco
1 theelepel worcestersaus
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel mosterd
1 theelepel ketchup Mayo, mosterd of curry
IJsbergsla
Tomaten

Exotische Kip Kerrie

exotische kip kerrie ragout

Bereiding:
Arachide olie goed heet stoken en het vlees licht aanbakken , daarna  uien toevoegen en  lichtbruin aanbakken. 15 gram kerrie toevoegen aan de boter met uien. voeg +/- 750 cl. boillon,  doperwten en worteltjes en  het blikje ananas en blik fruitcocktail met vocht toe. Bloem bij de ingredienten toevoegen en roeren tot het een mooie gladde saus is. De laatste 5 minuten Paprika toevoegen. Breng het geheel op smaak met Zout, Peper, Knoflook en Maggi Laat dit geheel ongeveer 15 a 20 minuten gaar stoven. Serveer hierbij gewoon gekookte rijst.

IngrediŽnten:
1000 gram Kip filet
15 Gram kerrie
Arachide Olie
5 Uien
1 blik worteltjes

100 gram Champignons
1 blik Doperwten
1 blikje Ananas partjes
1 blik fruitcocktail
1 Paprika toevoegen

Indische gehaktballetjes

indonesische gehaktballetjes

Bereiding:
Snijdt de ui in piepkleine snippertjes. Vermaal het beschuit in de keukenmachine tot meel. Meng het gehakt met alle ingrediŽnten en draai balletjes van het mengsel. Leg de balletjes ongeveer 15 minuten in de koelkast zodat ze mooi stevig worden.

Verhit wat olie in een koekenpan of braadpan en bak de balletje tot ze bruin en gaar zijn, dit duurt ongeveer 5 minuten.

Ingredienten:
500 gr rundergehakt
1 ei
1 ui
3 el ketjap manis
1 el mosterd
zout naar smaak
olie om in te bakken

2 fijngehakte teentjes knoflook
2 tl djahť (gemberwortel)
1 tl laospoeder (heeft milde peper gembersmaak)
1 tl serehpoeder ( citroengraspoeder)
2 theelepels sambal naar keuze
1 beschuit of 10 eetlepels paneermeel

tl=theelepel - el=eetlepel

Vleeskroketten

kroketten

Bereiding:
Bind ui, wortel, peterselie, laurieblad, foelie, tijm en peperkorrels in een gaasdoekje. Breng 3 deciliter water met het kruidenbuiltje en zout aan de kook, voeg het vlees toe en kook dit in 1 uur gaar. Zeef de bouillon en meet 2 deciliter af. Verwijder het kruidenbuiltje en snijd het vlees zeer fijn. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk de helft van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen en laat de saus 1 minuut doorkoken. Roer vlees,peterselie, nootmuskaat en eventueel zout en peper erdoor. laat het mengsel uitgespreid op een bord afkoelen. Snijd het mengsel als het geheel is afgekoeld in 8 punten. Schep een punt op een eetlepel en geef er met behulp van een andere eetlepel enigzins de vorm van een kroket aan. Wentel deze door paneermeel en rol er met de hand een kroket van. Klop het ei met twee eetlepels water los, wentel de kroket hierdoor en vervolgens door het paneermeel. Vorm op deze wijze van alle punten kroketten. Verhit de olie tot 170  C en frituur de kroketten bruin en knapperig

IngrediŽnten:
200 gr. Rund- of kalfsvlees fijn poulet
1 ui
1 worteltje
1 takje peterselie
stukje laurierblad
stukje foelie
mespunt tijm
4 peperkorrels

zout en peper
30 gr. Boter
30 gr. Bloem
Ĺ eetlepel fijngehakte peterselie
Nootmuskaat
1 ei
Paneermeel
arachide olie

Rundvleessalade

rundvleessalade

Bereidingswijze
Aardappels koken en vlees kruiden en bakken bakken. Zodra de aardappels gaar zijn af laten koelen en stampen. Breng de gestampte aardappelen op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

IngrediŽnten mengen met de hand:
Snijd de augurken en uien in kleine blokjes. Schil de goudrenetten en snijd ze in 4 parten en verwijder de klokhuizen. Rasp de ene helft van de parten en snijd de andere helft in kleine blokjes.

Doe de gesneden augurken, ui, appel, de doperwten en de azijn bij het aardappel-vleesmengsel en meng dit alles weer goed. Doe alle ingredienten bij de gestampte aardappel  en meng dit goed met mayonaise erdorr met de hand. Snijd de augurken en uien in kleine blokjes. Schil de goudrenetten en snijd ze in 4 parten en verwijder de klokhuizen. Rasp de ene helft van de parten en snijd de andere helft in kleine blokjes. Doe de gesneden augurken, ui, appel, de doperwten en de azijn bij het aardappel-vleesmengsel en meng dit alles weer goed.

IngrediŽnten
2 Kg vastkokende aardappels
2 kilo runderriblappen
3 grote goudreinetten
4 grote augurken
3 grote ui
1 veldsla
1 blik doperwten
1 pot mayonaise
1 potje wortelsliertjes
1 potje selleriesliertjes
75 milliliter witte wijnazijn
50 gram kristalsuiker
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepels nootmuskaat
1 theelepels peper
0,5 theelepel zout

Marinade
1 klein blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook
200 milliliter runder- of kalfsfond
50 milliliter ketjap manis
50 milliliter balsamico azijn
10 milliliter (ca.)
Worcesterhiresaus
4 eetlepels schenkstroop
1 eetlepel mosterd
peperzout

 

Vees stoven
3 uien teentje knoflook
0,5 theelepel foelie
6 laurierblaadjes
6 kruidnagels

 

Huzarensalade

huzarensalade

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen en laat ze afkoelen en stamp ze voeg dan de  eieren en doperwten/wortelen mix. Snijd de ui, zilveruitjes, augurken en appels in stukjes. Hak ook vast wel peterselie fijn. Snijd ook de beetgare aardappelen, eieren en het vlees in stukjes. Doe de aardappelblokjes, eieren, soepvlees, zilveruitjes, augurken en het uitje in een kom en meng dit met 2 el olie en 1 el azijn. Voeg ook de stukjes appel en doperwten/wortelen mix toe. Meng tot slot de mayo door de salade en breng het geheel op smaak met peper, zout en kerriepoeder.

IngrediŽnten:
2 Kg vastkokende aardappels
1 Kg gekruid gehakt of hamlappen
4 eieren
3 ui
1 blik doperwten/wortelen mix

1/2 pot zilveruitjes
1/2 pot augurken (zoetzuur)
2 appels
Mayonais
azijn/olie, peper/zout/kerrie
verse peterseli
e

Zalm Salade

Zalmsalade

Beschrijving
Kook de aardappelen, laat ze afkoelen en stamp ze. Laat de zalm uitlekken; verwijder ongerechtigheden als graat en velletjes. Snijd de eieren in partjes. Was de sla en snijd de bleekselderij in stukjes van ca 1 cm. Meng de zure room, mayonaise ,het sap van de citroen, peper, peterselie, gehakte ui, augurk en de worchestershiresauce. Bedek een schaal met slablaadjes en leg hierop de stukken uitgelekte zalm, stukjes bleekselderij en de partjes ei. Schep hierover de saus en garneer met partjes tomaat, zilveruitjes, schijfjes citroen en toefjes peterselie.

Ingredienten
2 Kg vastkokende aardappels
3 grote blikken rode zalm
1 kropje sla
3 hardgekookte eieren
2 fijngehakte uien
5 fijngehakte augurken

1 citroen
2 el fijngehakte peterselie
3 stengels bleekselderij
1 zure room of kwark
Mayonaise
1 el worchestershiresauce

Loempia van de Chinees

loempia van de chinees

Bereiding:
1. Haal de loempiavellen drie kwartier voordat je ermee aan de slag gaat uit de vriezer zodat ze wat zachter worden. Rasp ondertussen de winterpeen, snijd de ui en de prei in dunne ringen en de schouderham in blokjes. Klus de ook de 4 eieren apart.

2. Pak twee loempiavellen en leg deze op elkaar. Pak nogmaals zo'n set en laat deze het eerste setje iets overlappen zodat je een lange rechthoek van de vellen krijgt.

3. Fruit alle groenten kort een beetje aan in sesam- of zonnebloemolie zodat het iets zachter kan worden. Bak ondertussen vier omeletten van de eieren.

4. Leg een flinke opscheplepel groenten in het midden van de loempiavellen en verdeel hier de ham en 1 omelet per loempia overheen. Vouw de zijkanten van de loempiavellen naar binnen. Vouw vervolgens de onderkant van de vellen over de vulling en rol hem vanaf daar op. Plak de loempiavellen aan elkaar met een beetje water.

5. Herhaal de bovenstaande stappen voor iedere loempia. Zorg ervoor dat de pakketjes goed dicht zitten.

6. Frituur de loempia's vervolgens in hete olie (180-190įC) tot het korstje knapperig en bruingekleurd is.

Ingredienten:
16 loempiavellen (diepvries)
200 gram taugť
1 winterpeen
1 ui
1 prei
1 pakje schouderham broodbeleg
4 eieren

Vouwtechniek loempiavellen:

loempia vouwen
[Home] [Activiteiten] [Nieuwspagina] [Bestuur] [Agenda] [Over ons] [Huisregels] [Uitslagen competitie's] [Plattegrond] [Grunneger Resepten] [Tech Nieuws] [Kookrubriek] [Foto's]